Харчування під час вагітності

04.07.2018 0
pitanie-beremennoy-zhenschiny-1200x801.jpg

Чи працює правило «їж за двох»?

Тіло майбутньої мами проходить через безліч емоційних і фізичних випробувань під час вагітності. У цей період як ніколи важливий здоровий спосіб життя і правильне гармонійне харчування.

Основою харчування вагітної жінки повинна стати збалансована дієта, яка дозволить добре себе почувати під час виношування дитини. Багате поживними речовинами щоденне меню майбутньої мами буде сприяти успішному розвитку малюка.

Потреба вашого тіла в поживних речовинах під час вагітності дійсно зростає. Однак до всім відомого правила «їж за двох» прислухатися не варто. У цей особливий період, насамперед, потрібно збільшити вміст мікро- та макроелементів для підтримки мами і дитини, що розвивається під її серцем.

Харчування під час вагітності: коли потрібно більше їсти?

На початку вагітності, приблизно до 12 тижня, немає необхідності значно збільшувати загальну калорійність раціону. Особливу увагу при цьому треба приділити якості їжі, а також вмісту в ній вітамінів і білка, третина якого піде на розвиток організму дитини.

З четвертого по сьомий місяць виношування малюка калорійність щоденного меню можна збільшити на 300-350 ккал/добу. У цей період маленька людина в маминому животику активно росте і розвивається, а для цього їй потрібні білки, жири і вуглеводи, які її мама отримує з їжі. Крім цього, в щоденний раціон треба включити більше продуктів, які містять кальцій, залізо, магній, цинк, фолієву кислоту, вітамін D і інші мікро- і макроелементи.

Харчування майбутньої мами на 32-42 тижні вагітності

Після виходу в декретну відпустку у жінки з’являється більше часу на відпочинок, а її фізична активність зазвичай значно знижується. У цей час можна знизити калорійність їжі до звичних показників. Зробити це необхідно за рахунок «швидких» вуглеводів – тортів, тістечок, солодких хлібобулочних виробів, адже саме ці продукти сприяють появі зайвої ваги у вагітних і малюків. Кількість білків, корисних вуглеводів і жирів повинна залишатися на попередньому рівні.

Продукти, які використовує для приготування їжі вагітна жінка, повинні бути свіжими і якісними. При цьому купувати спеціальні суміші для спортсменів або дитяче харчування немає необхідності. Овочі, фрукти, м’ясні та рибні продукти, крупи і помірна кількість солодощів – такого раціону харчування краще дотримуватися не тільки майбутній мамі, але і всій її родині.

А ось використовувати промислові вітаміни можна тільки після консультації з гінекологом, який серед великої різноманітності допоможе підібрати найкращий препарат.

Ведення вагітності в Києві: як підібрати правильне харчування

Отримати консультацію стосовно правильного харчування вагітної можна в клініці «Гравімед». Спеціальні програми ведення вагітності, розроблені лікарями медичного центру, включають в себе індивідуальні рекомендації по харчуванню, які дозволять жінці скласти повноцінне гармонійне меню.

Пакет «Базовий» – 22000 грн,

Пакет «Максимум» – 24500 грн,

Пакет «Особливий» – 27500 грн.

Вода під час вагітності

Крім збалансованого харчування майбутній мамі необхідно подбати про підтримку необхідного балансу рідини в організмі. Для цього при здоровому перебігу вагітності достатньо вживати близько 6-8 склянок води на добу. Для профілактики набряків робити це необхідно невеликими порціями протягом дня.

При деяких особливостях перебігу вагітності лікар може порекомендувати обмежити кількість рідини в раціоні майбутньої мами. В такому випадку треба обов’язково прислухатися до думки фахівця.


Прокоментуйте

Ваш E-mail не буде опублікований. Обов'язкові поля позначені *


Місія Медичного центру «Гравімед» полягає у створенні якісної, доступної медичної послуги для широкого загалу населення та формування культури ставлення людей до свого здоров’я, як до найвищої цінності та найдорожчого багатства людини.

Інформація

(044) 333-61-08; (067) 530-88-55
Понеділок - п'ятниця: 8:30 - 19:30
Субота: 9:00 - 18:00
Неділя: вихідний

Всі права захищені © 2017